Kauppakeskus Goodman

Rakennustyyppi: liikerakennukset
Sijainti: Espoo
Valmis: 2011-2014
Koko: 64000 brm2
Asiakas: NCC-Rakennus

Kauppakeskus Goodman Hämeenlinnassa avattiin yleisölle 30.10.2014. Erityisen projektista teki kauppakeskuksen alla kulkevan moottoritien sijainti keskellä Hämeenlinnaa ja siihen liittyvien eri suunnittelualueiden yhteensovitus. Suunnittelutehtävä sisälsi kauppakeskuksen, siihen liittyvän pysäköintilaitoksen sekä torialueiden suunnittelun. Lisäksi tehtävään kuului rakennetun moottoritietunnelin, uusien siltarakenteiden ja katuverkon sekä pysäköintilaitoksen päälle rakennettavien asuinrakennusten yhteensovittaminen.

Suunnittelua ohjasi omalta osaltaan hankkeelle asetetut Breeam-tavoitteet. Kohteelle on haettu Breeam-ympäristösertifikaatti tasolle very good.

Kauppakeskus ja pysäköintilaitos ovat pääasiassa betonirunkoisia rakennuksia ja niiden julkisivut ovat rapattuja, osin metallilevyverhoiltuja. Galleriatiloihin saadaan luonnonvaloa laajojen lasikattojen, lasiseinien ja keskusaulan valolyhdyn kautta. Rakennuksen pohjoispäädyn maamerkkinä on mittava kaareva lasiseinä.  Sisätilojen ilme haluttiin pitää vaaleana ja selkeänä vastapainoksi julkisivujen monimuotoisuudelle ja värikylläisyydelle. Paikallisuutta henkii Gallerian otsapintoihin suunniteltu vaalea ornamenttikuvio, joka perustuu Kanta-Hämeen maakuntakukkaan.

Kohteen toteutussuunnittelu on toteutettu tietomallina, joka on oleellisesti helpottanut rakenteellisesti haastavan rakennuksen eri suunnittelualojen suunnitteluratkaisujen yhteensovitusta ja havainnollistamista. Lisäksi mallia on käytetty kaupunkikuvallisessa tarkastelussa ja markkinoinnin tukena.

 

Rakennesuunnittelu: Vahanen Suunnittelupalvelut Oy

Pää-, arkkitehti- ja sisäilmesuunnittelu: Innovarch Oy

 

Valokuvat: Antti Hahl

 

Lue lisää

Projektissa käytetyt palvelut

X