Pööli

Rakennustyyppi: liikerakennukset , logistiikkarakennukset , toimitilat
Valmis: 2020
Koko: Kokonaiskerrosala 20 200 k-m2
Asiakas: Hämeenlinnan Pysäköinti Oy

Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n rautatieaseman kylkeen tilaama palvelu- ja pysäköintilaitos avattiin lokakuussa 2020, ja se sai läheisen päiväkodin lasten aivoriihen tuloksena nimekseen Pööli. Nimeä on kiitelty osuvaksi, vaikka sen perimmäinen merkitys ei tiettävästi ole kenenkään tiedossa. Vahanen Suunnittelupalvelut Oy:n kuusihenkinen tiimi toimitti parivuotiseen hankkeeseen rakenne- ja liitossuunnittelun.

Lue lisää hankkeesta:

Onnistumistarina: Paikalla valetun Pöölin lämmin kivijalka yhdistyy kostumatta kylmiin pysäköintikerroksiin

Teräsrakenne-lehti (4/2020): Asemanseudun palvelu- ja pysäköintilaitos Pööli, Hämeenlinna

Kuva: Miika Kangasniemi

Lue lisää

Projektissa käytetyt palvelut

X